FORE FREEDOM NEEMT REGIO-GLASVEZEL EN CAI DIGIKABEL OVER

De overname van Regio-Glasvezel en Cai Digikabel op 17 mei is een belangrijke stap in de groeistrategie van netwerkleverancier Fore Freedom, naast de autonome groei wordt er ook continue gekeken naar groei door acquisitie. In de afgelopen jaren hebben Regio-Glasvezel en Cai Digikabel naam gemaakt met de aanleg van kwalitatieve glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen.  Regio-Glasvezel is een van de grotere regionale glasvezel leveranciers met een sterke aanwezigheid in en rondom de regio Rijnmond. De netwerken en dienstverlening van Regio-Glasvezel en Cai Digikabel sluiten naadloos aan bij de filosofie van Fore Freedom en deze zullen de komende periode eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in de bestaande operatie.

“De overname verstevigt onze positie als grootste collectieve netwerkleverancier voor bedrijventerreinen in Nederland”, aldus een verheugde Edwin de Raadt, oprichter en CEO van Fore Freedom. Hij ziet de overname als een belangrijke extra pijler onder de groeiambitie: “Naast de succesvolle uitrol van nieuwe netwerken op bedrijventerreinen onder het Fore Freedom label versnellen we hiermee onze groei. We houden de ambitie om bedrijven die nog niet zijn aangesloten te laten profiteren van een goed, onafhankelijk en betaalbaar glasvezelnetwerk, omdat wij vinden dat elk bedrijf een snelle en veilige glasvezelverbinding verdient.”

Net als Fore Freedom houdt Regio-Glasvezel zich bezig met ontwerp, aanleg en exploitatie van zakelijke glasvezelinfrastructuur. Ook de focus op het MKB komt overeen. CEO Fred Leverman van Regio-Glasvezel heeft daarom het volste vertrouwen in de overname: “De tijd is gekomen dat Regio-Glasvezel verder moet groeien. Wij zien in de aanpak van Fore Freedom een succesformule waarmee dat kan.

”Vincent Gerritsen, hoofd van UK en Europa van Morrison & Co, mede-aandeelhouder in Fore Freedom, ziet deze acquisitie als bevestiging van de succesvolle implementatie van de groeistrategie van Fore Freedom. “Wij zijn zeer verheugd met de groeiacceleratie van Fore Freedom sinds onze acquisitie en de positieve bijdrage die wij met onze diepgaande kennis van digitale infrastructuur en toegang tot kapitaal kunnen leveren aan het verbeteren van efficiency en connectiviteit aan een breed scala van bedrijven door het kunnen aanbieden van toegang tot ultra breedband glasvezelverbindingen.” 

Fore Freedom is de onafhankelijke ontwikkelaar, eigenaar en exploitant van zakelijke glasvezelnetwerken in Nederland. Ruim 10 jaar geleden zijn ze gestart met het ontwikkelen van collectieve glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen. Uniek is het 100% open glasvezelnetwerk dat voor elke ondernemer betaalbaar is.